شستشوی انژکتور با انژکتور شور
یکی از قطعات حیاتی در خودرو ها و موثر در توان و شتاب خودرو ها سوزن های انژکتور آنها است که در واقع وظیفه انتقال سوخت را به داخل پیستون ها دارد و در صورتی که سوزن های انژکتور کثیف شود ممکن است سوخت به خوبی وارد پیستون نشود و از قدرت موتور کاسته شود که باید طبق هر چند دوره منظم با دستگاه های شستشوی انژکتور یا انژکتور شور آنها را شستشو دهید تا باز دوباره موتور خودرو مثل روز اول به خوبی کار کند.
باید دقت داشته باشید که برای شستشوی انژکتور سه روش مختلف وجود دارد : یکی شستشوی انژکتور با دستگاه های مخصوص و یکی با استفاده از مایعاتی که باید در یک دوره منظم در باک سوخت ریخته شود تا بتواند سوزن های انژکتور را به خوبی شستشوی انژکتور دهد و باعث افزایش قدرت موتور شود.
در سال های اخیر با توجه به اینکه آلاینده های زیست محیطی رو به فزونی رفته اند و همچنین میزان منابع زیست محیطی مانند نفت و گاز و... کاهش پیدا کرده است. به همین دلیل هم همه ی صنایع باید در تلاش باشند تا با مصرف بهینه انرژی از هدر رفت این ماده جلوگیری کنند، یکی از عوامل به شدت آلاینده زا خودروها هستند، در صورتی که در انژکتور خودرو رسوب و آلودگی وجود داشته باشد. باعث مصرف بالای سوخت و در نتیجه تولید بیش از حد آلاینده ها خواهد شد. در صورتی که بخواهیم در مصرف انرژی صرفه جویی کنیم باید با استفاده از انژکتور شور اینکار را انجام دهیم.
کثیف بودن انژکتور علاوه بر اینکه باعث به وجود آمدن مشکلات زیر میشود میتواند روی عملکرد صحیح سیستم، و همچنین تجهیزات کنترل کننده آلاینده از جمله: سنسور الکسیژن و کاتالیست ها تاثیر منفی داشته باشد.
طراحی موتورهای انژکتوری که در سال های اخیر ساخت آنها رواج پیدا کرده است توانسته است روی بازدهی بیشتر و مصرف انرژی صرفه جویی کند. و باعث بالا رفتن قدرت موتور شود.
انژکتور شور چیست؟
انژکتور شور یا دستگاه سوزن شور به دستگاهی گفته میشود که برای شست و شوی انژکتور استفاده میشود. این دستگاه ها در مدل های مختلف 4 سیلندر و 6 سیلندر در بازار به فروش میرسد. انواع انژکتورهای در بازار به شرح زیر هستند:
- انژکتور شور درجا
- انژکتور روکار
- انژکتور اولتراسونیک
انژکتور به معنی پاشیدن پر قدرت است و عملکرد این قطعه به این صورت است که سوخت خودرو را با استفاده شدت و فشار بالا به سیلندر و قطعات مهم خودرو میفرستد. به همین دلیل هم قطعه ای مهم در خودرو محسوب میشود. و در صورتی که انژکتور خودرو با آلاینده ها، رسوب و .... آلوده شده باشد عملکرد آن را به طور کامل تحت تاثیر قرار خواهد داد.
بخش های اصلی انژکتور شور خودرو
- فیلتر ورودی
- بدنه انژکتور
- سلونوئید
- اورینگ
- سوزن انژکتور
- درپوش محافظ
- درپوش محافظ
اهمیت استفاده از انژکتورشور
همانطور که پس از مدتی از مصرف سوخت در دستگاه انژکتور شور رسوبات سوخت در داخل انژکتور جمع میشود و جلوی پاشش را میگیرد، و همین مسئله باعث بروز اختلالات در عملکرد موتور میشود.
پس از اینکه این قطعه رسوب گرفته باشد به دو روش میتوانیم این مشکل را برطرف کنیم، روش اول خرید و تعویض کامل انژکتور خودرو است که در این حالت پیشنهاد نمیشود. زیرا این قطعه بسیار گرن قیمت است و همچنین ممکن است نتوانیم قطعه ای با کیفیت قطعه اصل را جایگزین کنیم، به همین دلیل بهترین راه حل میتواند شست و شوی انژکتور باشد. به این دلیل که به این روش میتوانید تنها با هزینه ای اندک رسوبات و ناخالصی های موجود در قطعه را برطرف کنید.
مزایای استفاده از دستگاه انژکتور شور
- امکان شست و شو به دو روش اتوماتیک و غیر اتوماتیک
- کارکرد ساده
- امکان مشاهده وضعیت در صفحه نمایش
- امکان تست صفحه نمایش دیجیتال
- تست استپر موتور
- تست دمای آب
- تست سوزن انژکتور
- تست اهم انژکتور
- تست فشار هوای قطعه
- تست دریچه برق
- شستشوی دریچه گاز, مانیفلد,استپر موتور و کاربراتور
- تست دریچه اکسیژن گاز
- تست فشار هوا(MAP)